Политика за поверителност

Тази политика за защита на личните данни на фондация „ЦЕНТЪР ЗА МОНИТОРИНГ НА ПРАВОСЪДИЕТО“ обяснява как събираме и обработваме Вашите лични данни. Лични данни означава всяка информация или набор от информация, която Ви идентифицира или би могла да бъде използвана за Вашето идентифициране (заедно с друга информация). Това включва информация, която споделяте с нас, какво научаваме от Вас. Както и избора, който правите относно маркетинговите съобщения, който искате да изпратим до Вас. Тази политика обяснява как обработваме Вашите лични данни, какви са Вашите права и как законът Ви защитава.

Ние гарантираме, че използваме Вашите лични данни в съответствие с всички приложими закони. Тази политика обяснява:

1. Какви данни събира за Вас фондация “ЦЕНТЪР ЗА МОНИТОРИНГ НА ПРАВОСЪДИЕТО”;

2. Как ще използваме тези данни;

3. Разкриване на лични данни на трети лица

4. Вашият избор относно информацията, която ни предоставяте.

Ако имате въпроси относно Политиката ни за поверителност, можете да се свържете с нас.

Кои сме ние?

Ние сме фондация “ЦЕНТЪР ЗА МОНИТОРИНГ НА ПРАВОСЪДИЕТО”, БУЛСТАТ 205535795, гр. София, бул. “История славянобългарска“, бл. 4, ет. 3. Нашият уебсайт е https://cmjustice.com/ Можете да се свържете с нас на имейл адрес office@cmjustice.com, Лице за защита на личните данни: Николай Петков

Какви лични данни събираме за Вас?

Събираме лични данни по следните начини:

Лични данни, които Вие ни предоставяте. Например, когато  участвате в различни събития или конкурси, организирани от нас, изпращате статии и материали за публикуване на сайта ни или искате да бъдете част от екипа ни, когато комуникирате с нас чрез имейл или социални медии, както и когато правите дарение към нас.

Информация от трети страни. Подобно на повечето организации, ние можем да видим кой браузър използвате, вашия IP адрес и какви компютърни операционни системи използвате. Можем да използваме тази информация, за да подобрим услугите, които предлагаме.

Според приложимото законодателство за защита на личните данни, някои категории лични данни са по-чувствителни от други. Това са т.нар. “чувствителни лични данни” и включват данни за здравословното състояние, расов или етнически произход, религиозни убеждения и политически възгледи (моля, имайте предвид, че това е неизчерпателен списък). Ние събираме чувствителни лични данни за лицата, само когато има ясна причина за това. Също така можем да съберем тази информация за целите на мониторинга, като предварително сме направили необходимия тест за пропорционалност. Когато събираме тази информация, ще ви разясним кои категории чувствителни лични данни събираме и защо.

Как ще използваме личните Ви данни (правни основания за обработка)

Преценката относно обработката на личните Ви данни ще зависи от причината или причините за вашата връзка с нас. Правните основания, които използваме за обработка на личните Ви данни, са:

Изпълнение на договор.

Обработката на Вашите лични данни често е необходима във връзка със сключването на договор между нас, както и за изпълнение на сключен между Вас и нас договор или споразумение. Ако например станете част от екипа на Центъра, ще се наложи да обработим личните Ви данни, за да изготвим трудов договор или договор за сътрудничество, както и да изпълняваме нашите задължения по този договор..

Съгласие.

В някои случаи ще разчитаме на Вашето изрично съгласие за използването на личните Ви данни. Когато нямаме конкретно законово основание или задължение, за да използваме Вашите лични данни, ще е необходимо съгласието ни, за да можем да обработваме личните ви данни във връзка със съвместни дейности и инициативи.

Легитимни интереси.

Когато обработваме Вашите дарения или обработваме Вашите лични данни за нашите вътрешни административни цели, ще обработваме личните ви данни на правното основание „легитимен интерес“.

Законово основание.

Всички случаи, когато обработваме личните Ви данни в изпълнение на законово задължение на фондация “Център за мониторинг на правосъдието”.

Имейл маркетинг.

Абонирайки се за бюлетин, вие ни давате правото да използваме имейл адреса ви за целите на имейл маркетинга.

Изборът дали да получавате маркетингови съобщения от нас е изцяло Ваш. В тях би се съдържала информация за нашата работа, работата на наши партньори (трети страни), информация във връзка с фондонабиране, както и информация за това как да се включите в нашите дейности.

Можете да промените предпочитанията си по всяко време като ни кажете, че не искате да се свързваме с вас за маркетингови цели по пощата), като се свържете с нас на office@cmjustice.com.

С кого споделяме личните Ви данни?

Фондация “ЦЕНТЪР ЗА МОНИТОРИНГ НА ПРАВОСЪДИЕТО” може да сподели Вашите лични данни с трети лица при следните обстоятелства:

На свързани с фондацията дружества и доставчици на услуги, за да предоставят продуктите или услугите, които сте поискали от нас.

На трети страни,

които ни предоставят услуга и обработват данни. Това включва доверени партньори, които работят с нас, за да предоставят информационни и други подобни услуги. Ние изискваме такива трети страни да спазват нашите указания и законовите изисквания за защита на личните данни. Ние сключваме договори и допълнителни споразумения във връзка с обработката на лични данни с обработващите данните, с които работим и наблюдаваме техните дейности, за да се уверим, че спазват политиките и процедурите на фондация “Център за мониторинг на правосъдието”.

Когато имаме задължение да разкрием Вашите лични данни, за да спазим законово задължение (например искане от полицията), да упражним правата си или за да защитим интересите на фондация “Център за мониторинг на правосъдието” (например, в случай на съмнения за измама).

Фондация “Център за мониторинг на правосъдието” няма да споделя, продава или да разменя Вашите лични данни с трети страни за целите на собствения им маркетинг.

Колко време ще съхраняваме Вашите лични данни?

Ще съхраняваме Вашите лични данни само толкова дълго, колкото е необходимо, за да изпълним целите, за които сме ги събрали, включително за целите на удовлетворяването на законови, счетоводни или отчетни изисквания. За да определим подходящия период за съхранение на личните данни, ние отчитаме: обема, естеството и чувствителността на личните данни, потенциалния риск от вреди от неразрешено използване или разкриване на Вашите лични данни, целите, за които ние обработваме Вашите лични данни и дали можем да постигнем тези цели чрез други средства, приложимите законови изисквания.

Вашите права

Общият регламент за защита на личните данни Ви гарантира определен набор от права, които може да упражните във връзка с обработваните от нас Ваши лични данни. По-конкретно, Вие имате:

–    Право на получаване на копие от информацията, която съхраняваме

Можете да ни поискате копие от личните данни, които съхраняваме за вас, като ни изпратите имейл на адрес office@cmjustice.com

Ще се опитаме да отговорим на всички легитимни искания в рамките на един месец. Понякога може да ни отнеме повече от месец, в който случай ще Ви уведомим.

–    Право да ни кажете дали информацията, която съхраняваме, е неправилна

Имате право да поставяте под въпрос всяка информация, която съхраняваме за вас, която смятате за грешна или непълна..

–    Да ни кажете, че искате да преустановим използването на Вашите лични данни

Имате право да:

възразите срещу използването на Вашите лични данни;

или поискате да изтрием личните Ви данни;

или да поискате ограничаване на обработката;

или да ни помолите да спрем да ги използваме, ако няма нужда да го правим (известно като правото да бъдеш забравен).

Възможно е да има правни основания, поради които трябва да запазим или използваме вашите данни, които ние ще споделим с вас, когато упражнявате някое от гореизброените права.

–    Оттегляне на съгласието

Можете да оттеглите вашето съгласие за това да използваме Вашите лични данни по всяко време.

Подаване на жалба

Моля, уведомете ни, ако не сте доволни от начина, по който сме използвали личните Ви данни.

Имате право да се оплачете и в българската Комисия за защита на личните данни, с адрес: България, 1592, гр.София, бул. „Проф. Цветан Лазаров“ №2; Телефон: +359 2 91 53 518; Факс: +359 2 91 53 525; адрес на електронна поща: kzld@cpdp.bg, website: https://www.cpdp.bg/.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s